برگزاری کنگرهی شهدای داروسازی و سلامت
برگزاری کنگرهی شهدای داروسازی و سلامت









پنجمین کنگرهی شهدای داروسازی و سلامت با تلاش گروه دارویی برکت، وابسته به گروه توسعه اقتصادی تدبیر، در باغ موزهی دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش تدبیر رسانه، پنجمین کنگرهی شهدای داروسازی و سلامت به منظور پاسداشت جانفشانیهای فعالان عرصهی داروسازی و سلامت، به همت گروه دارویی برکت، وابسته به گروه توسعه اقتصادی تدبیر، روز دوشنبه اول اسفند ماه، با حضور دکتر عارف نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در باغ موزهی دفاع مقدس برگزار شد.
در این کنگره، همچنین دکتر اکبر برندگی مدیرعامل گروه دارویی برکت، دکتر نصرالله فتحیان رییس کنگرهی شهدای سلامت و داروسازی، دکتر محمد عبدهزاده رییس هیأت مدیرهی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، مهندس فرامرز اختراعی رییس هیأت مدیرهی سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی، به همراه جمعی از مدیران و اعضای شرکتهای فعال در زنجیرهی تولید دارو با حضور خانوادههای معظم شهدای داروسازی و سلامت، حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم دکتر اکبر برندگی مدیرعامل گروه دارویی برکت بیان داشت: هدف از برگزاری چنین جلساتی تجدید پیمان با کسانی است که برای حفظ امنیت و آرامش مردم هشت سال مردانه جنگیدند؛ بزرگداشت زنان و مردان گروه پزشکی که برای حفظ سلامت جامعه شبانهروز با ویروس کرونا مبارزه کردند و خودشان به جمع شهدا پیوستند. مهمتر از همه، این جلسات برای خودمان است؛ برای دلهای خودمان که در مسیر پرتلاطم دنیای مادی راهمان را گم نکنیم که شهدا سنگِ نشان هستند که ره گم نکنیم.
دکتر نصرالله فتحیان رییس کنگرهی شهدای سلامت و داروسازی نیز در ادامه، ضمن خوشآمدگویی به خانوادههای معزز شهدا اظهار داشت: در دفاع مقدس جامعهی پزشکی به تعبیر حضرت امام(ره) روسفید شد و نمرهی بالایی را اخذ کرد؛ چراکه بیش از ۶۰ هزار نیروی جهادی از پزشک، متخصص، پرستار و داروساز به فرمان حضرت امام(ره) لبیک گفتند و در معرکهی نبرد زیر آتش حاضر شدند. هزار اورژانس عملیاتی و ۵۶ بیمارستان صحرایی برپا شد. همچنین بیش از یک میلیون نفر از جوانان این کشور از رزمندگان ما را زیر آتش تحت معالجه قرار دادند و ۱۰۰ هزار عمل جراحی حیاتبخش انجام دادند.
وی اضافه کرد: البته برای این کار بزرگ، جامعهی پزشکی هزینهی سنگینی را داد، ۳ هزار شهید در راه خدا دادند که ۹۰ درصد آنها امدادگران، پرستاران، پزشکان و داروسازان بودند. پس این کارنامهی بزرگی است و هیچ نظام سلامتی در دنیا چنین کارنامهای را از خود بر جای نگذاشته است.
سردار فتحیان با اشاره به دوران کرونا ادامه داد: ایران براساس ارزیابیهای سازمان جهانی بهداشت، توانست رتبهی بالایی را به دست بیاورد. کادر پزشکی و پرستاری یکبار دیگر در این امتحان با فداکاری سربلند شد و عزت آفرید. براساس آخرین گزارشها، جامعهی پزشکی بیش از ۳۰۰ شهید در راه خدا و سلامت مردم تقدیم کرده است.
رییس کنگرهی شهدای سلامت و داروسازی با اشاره به دورهی پیک کرونا بیان کرد: دکتر محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور در ابتدای شیوع کرونا تمام ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) را تبدیل به یک قرارگاه کرد؛ همهی بخشهای تخصصی، نیروهای انسانی، گروههای اقتصادی و تمام ظرفیت را پای کار آورد و در حجم انبوه ماسک، مواد ضدعفونیکننده، تجهیزات بخشهای مراقبتهای ویژه، دستگاههای تنفسساز مصنوعی تأمین شد. همچنین مراکز سیار آزمایشگاهی، بهداشت و درمانی و چندین پلتفرم برای تولید واکسن برپا شد؛ کار بسیار بزرگی که باعث شد کرونا هرچه سریعتر کنترل شود.
دکتر فتحیان اضافه کرد: ۵ سال پیش هیچ کسی نمیدانست جامعهی پزشکی چه تعداد شهید به جامعه تقدیم کرده است. بعد این شهدا را با ابزار هنر معرفی کردیم و با این ابزار است که میتوانیم پیامهای اصلی خود را به نسل جوان معرفی کنیم. چندین مستند کوتاه و بلند پخش شد. خطوط تولید در بیش از ۴۰ کارخانهی دارویی به نام شهدای عزیز مزین شده است.
وی ادامه داد: پروژهی تاریخ شفاهی را برای داروسازی شروع کردیم و یک مستند ۴۰ دقیقهای در حال تولید است تا جوانان بدانند داروسازان دفاع مقدس چه اقداماتی انجام دادهاند.
رییس کنگرهی شهدای سلامت و داروسازی تأکید کرد: امروز برای ۱۴ شهید داروساز سلامت مراسم تجلیل را به نمایندگی از تمام شهدای این عرصه برگزار میکنیم تا جوانان با قهرمانان واقعیشان آشنا شوند. همچنین ۱۰ نفر از برجستگان دانشمند دنیا که جزو ۲ درصد دانشمندان برتر جهان هستند زنان ایرانیاند.
دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم طی سخنانی حوزهی سلامت را یکی از دستاوردهای مهم کشور در بعد از انقلاب دانست و بیان داشت: حوزهی سلامت کشور قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست؛ زیرا در بسیاری از شاخصهای سلامت، از منطقه عقب بودیم. با این حال کرونا برای همهی دنیا یکسان بود، اما باید ببینیم در خروجی کشورها از این پاندمی، چه اتفاقی افتاد؟
دکتر عیناللهی اضافه کرد: ایران در حالی که گرفتار تحریمها بود، توانست از این بحران سربلند بیرون بیاید و این واقعیت را در تاریخ خواهند نوشت. این در حالی است که کواکس برای تحویل واکسن کرونا به ایران به وعدهی خود عمل نکرد و به رغم اینکه پول واکسنها را داده بودیم، اما هیچ واکسنی به ما ندادند.
وزیر بهداشت به موفقیت صنعت داروسازی کشور در تولید ۶ نوع واکسن کرونا اشاره و تأکید کرد: ما تنها کشور منطقه هستیم که واکسن کرونا تولید کرده است.
دکتر عیناللهی اضافه کرد: در برخی کشورها کادر سلامت از بیماران فرار میکردند اما در ایران به همهی بیماران رسیدگی شد و نزدیک به ۳۰۰ نفر مدافع سلامت به شهادت رسیدند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در سال گذشته رشد ۴۳ درصدی در حوزهی تولید محصولات دانشبنیان سلامت داشتهایم، تصریح کرد: باید ارتباط صنعت و دانشگاه تقویت شود تا تولید این محصولات تسهیل شود. همچنین باید دیپلماسی سلامت و ارتباط با کشورهای دیگر در حوزهی صادرات دارو و تجهیزات پزشکی، عملیاتی شود.
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید