شرکت تولید و صادرات ریشمک

کاشت ریشمک
تولیدکننده‌ی پودر و عصاره‌ی شیرین بیان
یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده پودر و عصاره‌ی شیرین بیان در ایران است.
ریشمک در بورس
ریشمک در بورس
این شرکت در سال ۱۳۹۵ در بازار بورس اوراق بهادار پذیرفته و در سال ۱۳۹۶ عرضه شد.
 ریشمک
هدف از تأسیس
تأسیس واحدهای تولیدی، صنعتی و بازرگانی در حوزه‌های فرآورده‌های گیاهی، غذایی و دارویی

شرکت تولید و صادرات ریشمک، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده‌ی پودر و عصاره‌ی شیرین بیان در ایران است، که محصولات خود را به کشورهای اروپایی و سایر کشورها صادر می‌کند. این شرکت، در سال‌های گذشته، همواره به عنوان صادرکننده‌ی نمونه‌ی استانی و کشوری انتخاب شده است.

 شرکت ریشمک در سال ۱۳۴۸ تأسیس و در سال ۱۳۹۵ در بازار بورس اوراق بهادار پذیرفته و در سال ۱۳۹۶ سهام آن عرضه شد و معاملات آن آغاز شد. هدف از تأسیس آن ایجاد و تصدی واحدهای تولیدی و صنعتی و بازرگانی در حوزه‌ی انواع فرآورده‌های گیاهی، غذایی و دارویی و نیز اقدام به انجام تمامی فعالیت‌های بازرگانی اعم از وارداتی و صادراتی در این حوزه است. ظرفیت اسمی تولید عصاره‌ی شیرین بیان یک میلیون و 600 هزار کیلوگرم و عصاره‌ی قالبی شیرین بیان 600 هزار کیلوگرم است. هم چنین این شرکت پروژه‌ی کارخانه‌ی لپویی را در دست ساخت دارد که با هدف خروج کارخانه از سطح شهر و انتقال به حومه است. محصول اصلی تولید و صادرات ریشمک، عصاره‌ی شیرین بیان و دومین محصول آن که به لحاظ ارزش ریالی اندک است، عصاره‌ی قالبی شیرین بیان است و تمام محصولات خود را صادر می‌نماید.

 

شیرین بیان
ریشمک
عرضه اولیه 10 درصد از سهام «ریشمک»
نمایی از کارخانه‌ی ریشمک

ریسک‌ها و فرصت‌ها:

 

  • نوسانات نرخ ارز:
    همواره تراز ارزی شرکت مثبت بوده و هرگونه افزایش نرخ ارز موجب افزایش سودآوری عملیاتی شرکت خواهد شد. در ضمن تا حال حاضر شرکت وام ارزی دریافت نکرده است.
  • ریسک نوسانات نرخ بهره:
    وقتی به ترازنامه‌ی شرکت مراجعه می‌کنیم، متوجه این موضوع می‌شویم که شرکت در سال‌های اخیر وام سنگینی اخذ نکرده و به همین دلیل ریسک نرخ بهره (در واقع ریسک افزایش نرخ سود سپرده‌ی بانکی) چندان برای آن وجود ندارد. اما افزایش نرخ بهره به‌طور کلی منجر به افزایش حداقل نرخ بازده مورد انتظار سرمایه‌گذاران می‌شود و به‌طور عمومی موجب افزایش ریسک نرخ بهره در سطح کلی بازار و بالاخص تولید و صادرات ریشمک می‌شود. در نقطه‌ی مقابل با کاهش نرخ بهره‌ی بانکی نسبت قیمت به درآمد بازار افزایش پیدا کرده و همین عامل موجب افزایش جذابیت در تمامی نمادها از جمله ریشمک می‌شود.
  • ریسک متغیرهای کلان:
    مهم‌ترین ریسک مطرح برای این شرکت مسئله‌ی تحریم‌های اقتصادی است که با توجه به بازار هدف فعلی ریسک خاصی از بابت کاهش فروش مقداری برای آن متصور نیست، اما شاید در دریافت وجوه ارزی با مشکلاتی مواجه شود.